Wie ben ik?

Frank van Beloois-2

Hallo! Ik ben Frank van Beloois.

Zaken die ingewikkeld zijn of lijken breng ik terug naar de essentie. En dat komt goed van pas bij mijn fotocursussen! Zoals cursisten anders leren kijken bij het fotograferen. En ze zelfvertrouwen geven over al die knopjes op hun camera!

De opdrachten die ik doe als fotograaf leveren leuke, inspirerende en bijzondere situaties op. De kennis en ervaring die ik daarbij heb opgedaan deel ik ook graag met mijn cursisten. Dat vind ik erg leuk om te doen. Ook schrijf ik zelfgeschreven (e)boeken. Dit alles onder de naam Foto van Beloois, mijn eigen bedrijf sinds 2011.

Mijn visie op fotografie  is dat je als fotograaf  je de camera laat spreken over het verleden. Je foto’s brengen in beeld onder woorden wat er op dat moment als licht door de lens viel. Een foto als gedicht of een fotoserie als essay. Compositie als rijmschema. De camera als pen en papier. Jij bepaalde de woordkeus, de structuur en het moment. Maar willen mensen er in de kakofonie aan beeld in hun habitat nog naar luisteren, dan moeten het sprekende en unieke foto’s zijn die gevoel en emotie oproepen. De zeggingskracht van het dagelijkse door ongewoon perspectief. Daar zit hem de uitdaging, het creatieve, expressieve en natuurlijk het plezier.


Hi! My name is Frank. I am the proud owner of the Foto van Beloois company. I take assignements on location and in my own studio, write and sell (e)books and teach photography to both individuals and companys.